Craftsman 5.5 lawn mower - keeps stopping - HobbyTalk
  
HobbyTalk Forum for Diecast Collectors, Modelers, Slot Cars, & Radio Control
Home Forums Photo Album RC TrackFinder Catalog Donation/HobbyTalk Supporter

Welcome to the HobbyTalk forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, view attachments, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us. Forgotten your password? Click here!

NOTE: Once you register and are logged in this welcome section will no longer be visible.

Go Back   HobbyTalk > Small Engine Repair > Small Engine Repair 4-Cycle
Register Classifieds Help/TOS Members List Calendar Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-07-2007, 04:22 PM
Beker Beker is offline
New Member

My Photos
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
Craftsman 5.5 lawn mower - keeps stopping

hey,
My craftsman quit on me about two weeks ago. I cleaned the carburator,
changed the plug, added new fuel. When i finished it would run and sounded
fine. I can crank the mower on one pull and it takes a bit to warm up, then
sound like a charm. However when i move it it sputters, i stop it idles back,
i move it again and it sputters and may die. Then it takes 7 or more times of
pulling and priming. It may run for a bit and actually mow grass but
then go through the same process all over again.
Any suggestions?

thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-07-2007, 08:44 PM
Jake T. Jake T. is offline
Member

My Photos
 
Join Date: May 2007
Posts: 57
Quote:
Originally Posted by Beker
hey,
My craftsman quit on me about two weeks ago. I cleaned the carburator,
changed the plug, added new fuel. When i finished it would run and sounded
fine. I can crank the mower on one pull and it takes a bit to warm up, then
sound like a charm. However when i move it it sputters, i stop it idles back,
i move it again and it sputters and may die. Then it takes 7 or more times of
pulling and priming. It may run for a bit and actually mow grass but
then go through the same process all over again.
Any suggestions?

thanks.
You say you added new fuel. Did you flush the fuel tank? You should have dropped the fuel bowl as well. It sounds to me like contaminated fuel.

Jake...
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Featured Sponsor

You Can Sponsor
A HobbyTalk Forum


HobbyTalk® Sponsors
Diecast
CScollectibles
Collectables Corner
DieCast Alley
Global Diecast Direct
Milezone
Mini-Motors Inc
Scoomer
The Toy Peddler
Toy Car Aution
Models
MegaHobby
Modeler’s Brand
ParaGrafix Modeling Systems
Radio Control
BeachRC.com
B-Fast RC
Dirt Cheap RC
Discount RC Tires
Irrgang Racing Service
Lefthander RC
MaxAmps.com
RCTV Live
SMC Racing
Speedzone
Thunder Racing
Tekin
Trend Times
TQ Racing
Windtunnel Racing
Slot Cars
AFX Racing
Scoomer
Slot Magazine
Sponsored Events

Become a
HobbyTalk® Supporter

Advertise on HobbyTalk®



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
All times are GMT -4. The time now is 06:00 PM.
HobbyTalk® is a Registered Trademark of HobbyTalk Ltd.
All other logos and trademarks on this site are property of their respective owner.
Copyright (c) 1997-2012 HobbyTalk Ltd. No use without permission.