Hobbywing ESC and 17.5 Setup - HobbyTalk
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 4 (permalink) Old 05-05-2012, 08:53 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 110
Question Hobbywing ESC and 17.5 Setup

Hello eveyone; Just got into "brushless" with a Hobbywing ESC and a Monster 17.5 "locked" motor. Racing in oval in a Spec class. Any maintenence with the motor, or anything to ensure I'm getting all the power to the car? Also setting the ESC with the"programmer" want to make sure I'm getting full power. Any settings I should look for? Also it seems I have to pull the throttle almost half to 3/4 way before the car moves. Also I have no "brakes" and staging the car seems to be a new adventure every time I stage at the starting line. I am running about a 420ish roll out. Any help would be appreciated thanks!
phil614 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-07-2012, 10:37 AM
Elder Statesman
 
wait a minute's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: upstate ny
Posts: 1,162
what kind of radio system are you using?
wait a minute is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-18-2012, 07:39 PM
HobbyTalk Pro
 
oldtimer's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: NEW MILFORD CT
Posts: 2,839
Send a message via AIM to oldtimer
Quote:
Originally Posted by phil614 View Post
Hello eveyone; Just got into "brushless" with a Hobbywing ESC and a Monster 17.5 "locked" motor. Racing in oval in a Spec class. Any maintenence with the motor, or anything to ensure I'm getting all the power to the car? Also setting the ESC with the"programmer" want to make sure I'm getting full power. Any settings I should look for? Also it seems I have to pull the throttle almost half to 3/4 way before the car moves. Also I have no "brakes" and staging the car seems to be a new adventure every time I stage at the starting line. I am running about a 420ish roll out. Any help would be appreciated thanks!
Phill look me up AT BILLS OPEN HOUSE Amains
oldtimer is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 11-19-2012, 04:48 PM
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Hudson Falls, New York
Posts: 390
Make are you calibrate the esc to your radio. What kind of chassis are you using? If you are in a spec class make sure you are using 508 software. If you are using a single cell lipo make sure you turn off the low voltage protection before you exit out of programming. Any problems pm me.
brettweir78 is offline  
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the HobbyTalk forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome