snowblower motor starts then dies after a couple seconds - HobbyTalk
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 2 (permalink) Old 02-18-2007, 12:12 PM Thread Starter
Join Date: Feb 2007
Posts: 4
Question snowblower motor starts then dies after a couple seconds

I have a 10 hp tecumseh on a snapper blower and the motor starts then dies after a couple seconds. Any help would be greatly appreciated. I put in new fuel. It should be noted that I have to push the primer button MANY times to get it to start at all - but then it dies pretty quick. I took the primer button off and it appears to have no holes??? I cleaned the carb ( i'm no expert - could I have not done a thorough cleaning??? ). The bowl fills up with gas - although the plug does not seem to get wet - so i don't think it's a fouling problem.
fhk2020 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 (permalink) Old 02-18-2007, 04:05 PM
repair_guy's Avatar
Join Date: May 2004
Location: Bessemer,Alabama.USA.
Posts: 151
Send a message via Yahoo to repair_guy
Losen the fuel tank cap and try it.If it runs then the vent hole is cloged in it.
If not take the bowl nut back off and clean the tiny hole between the threads,also make the emerion tubes are clear.
repair_guy is offline  


Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the HobbyTalk forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome